onsdag 8 maj 2013

Vegansk Oreokladdkaka !



(jag gick mycket på känsla så måtten är kanske inte helt precisa)

Detta behöver du:

Kakan:
mjölkfritt margarin (för att smöra formen)
3 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl socker
1 paket Oreokex 
1 dl kakao 
2 dl rapsolja
2 dl vatten 
1 tsk bakpulver 

Toppingen:
3/4- 1 dl florsocker
1 1/2 msk kakao 
1 msk kaffe 
2-3 msk vatten



Så här gör du:

1. Sätt på ugnen på 200 grader, ta isär oreokexen och skrapa av det vita innehållet i en liten bunke, (det vita ska användas till toppingen) lämna 5 hela oreokex. Ta sedan de tomma
oreokexen och krossa i en påse för att inte smula, hell därefter ner i en annan
bunke.

2. Tillsätt vetemjölet, kakaon, sockret och bakpulvret med de krossade kexen.
Rör runt och häll ner oljan och vattnet. 

3. Smör en rund form (ungefär 22 cm i diameter), häll ner smeten och sätt in i ugnen, mellan 
25-30 minuter. 

4. Ta ut kakan och låt den svalna. När den är sval kan du röra ihop toppingen. Häll i de torra ingredienserna i bunken med den vita fyllningen från oreokexen. blanda sedan ut kaffet med 1 msk vatten, rör ner kaffet och ca 3 msk vatten tills toppingen har fått en bra konsistens, inte för hård och inte för blöt. 

5. Lägg över toppingen på kakan och krossa de hela Oreokexen och strö över kakan. 




Jag tyckte den smakade bäst efter den hadde stått i kylskåp och blivit kall 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar